Fokuset er på kjøkken og stamp
Ting tar tid
Er det noen man har lært seg her oppe i Finnmark så er det at saker tar tid. Ofte er det litt stressende for oss "søringa", men det er bare å infinne seg med at slik er det.
At håndtverkere som rørleggere og elektrikkere har lang reisevei gjør at saker MÅ koordineres.
Ranveig fikk en estimert leveringstid rundt 14 juli på kjøkkenet.
Ikea ringte idag 9 juli og sa at det kommer 19 juli. Vi drar sydover 20 juli så det passer jo utrolig dårlig.
Må bruke litt kreativitet nå, vi får mye folk i begynnelsen av august.
Ellers har vi inspisert Kokelv sjøhus hvor vi skal ha 15 av våre ledere i Herbalife boende fra 1 til 5 september.
Kokelv sjøhus er absolutt et sted som bør vurderes for friluftsfolk; http://www.kokelv-sjohus.no/

Badestampen er på vei hit. Kanskje vi får den på plass før kjøkkenet. Det var liksom ikke meningen, men slik er det nå. Vi får lage mat ute ved grillen. Der er det fyr i god ved og induksjonsplata fungerer utmerket.
Induksjonsplata fungerer sammen med grillen. Fint miljø å lage mat i.
Kjøkkenet
Vi har fått malt gulvet og alt er klart for å sette inn kjøkkenet. Men nå er vi avhengig av hjelp mens vi er på Extravaganzaen i Stockholm.

Her er en video jeg lagde 9 juli.
http://www.youtube.com/watch?v=QKVxVHsUfpA

Fredag 9. juli sa  Ranveig at vi hadde forlovelsesdag. Jenter husker sånt. Jeg har problemer med å huske min egen fødselsdag.  Å feire forlovelsesdagen med Åses variant av torsk var fantastisk. Helt nydelig vær, 19 grader, blikk stille, fyr på grillen, nesten ingen mygg, god rødvin og det hele avsluttes med en rusletur ned på molloen i midnattsol.
Måltidet vi lagde må du bare oppleve.
Oppskriften står på nettsiden her.
Åses torsk. Må oppleves.
Urtekurs
Ranveig er Finnmarking, men hadde i motsetning til meg ikke vært i Øst-Finnmark.
Et kurs i å utnytte urter fra naturen var en fin anledning til å ta en tur. Vi har jo brukt østens urter i 16 år, Herbalife har vist oss at det fungerer.
Marit Sunt holdt kurs i Kongsfjord 3 og 4 juli.
Strandarve, Kvann, Nesle, Rylikk,tørka Bjørk,fioler,Rosenrot og mye mer er gode saker.
Et kurs som vil inspirere oss til å ta bruke flere godsaker fra naturen. Bær og sopp (kantarell) har vi jo alltid plukket mye av.
Fioler, Strandarve, Kvann etc blir en god salat.
Stampen
Helt siden vi opplevde badestampen til Geir, boren til Sissel Engh har vi hatt den på ønskelista. Å slappe av i stampen, tøye godt ut og samtidig ha en sosial prat er helt topp.

Men husk at vesketapet er stort. Du må fylle på med VANN og IKKE alkoholdig drikke. Da blir opplevelsen etterpå ikke noe særlig.

Stampen har fått et eget avsnitt på hjemmesifden.
Et delmål i vårt Miellegavva er nådd