Bjørn Olsen sløyer røya. Det er viktig å sløye røya fort. Litt salt på for deretter å grave den ned i myra.

Selv på Finnmarksvidda må man av og til klatre litt opp og ned. Her fra et meget godt fiskevann 3-4 timers gange fra vei.

Legg merke til Mackølet. Boksen blir liten. Yngve Bersvendsen tok dem alle 3. Han var stor i kjeften den kvelden.

Finnmark er full av gode røyevann. Innlandet er bedre enn kysten. Her er den beste steikfisken. 6 hg er akkurat passe.

På vidda trenger mann brød, smør, salt og pepper. Naturen ordner resten. Alle må unne seg slike måltid. Selv Brimi blir avensjuk.

Yngve har aldri vært noen god svømmer. Han bruker vest på land. Fisken ser vi ikke på engang.

Vi leker Lars Monsen. Bål og sosialt samvær er viktig. Skipper Trygve Karlsen har 2316 histrorier inne i sitt hode.

En tur på vidda med denne karen er uforglemmelig.

Frank Bersvendsen er ikke så kravstor. Han smiler til alt over 4hg. Men så har han ikke opplevd den riktige vidda enda.

Inne i disse pakkene er det ØRRET, mye grønnskare og godt smør. Prøv det en gang på grillen. Krydre godt.

Med Miellegavva som utgangspunkt har vi innenfor 20 mil enorme muligheter for gode fiskefangster.

Det er også gode muligheter i lokalområdet, men som vanlig er det om å gjøre at man orker å gå noen tusen skritt før man fester sluk,spinner eller flue til stanga.